Annorlunda bröllop

Annorlunda bröllop. Om du går i giftastankar men tycker det verkar tråkigt med en traditionell vigsel och bröllopsfest, så finns det flera olika alternativ. Idag är det många som väljer att anordna ett annorlunda bröllop. När man ska sätta samman ett annorlunda bröllop så är det endast fantasin som sätter gränserna. En tanke som man kan utgå från är att fundera på vad som representerar just er och den kärlek som ni känner för varandra.

Det kan exempelvis vara ett gemensamt intresse eller en plats som har en särskild betydelse i era hjärtan. Det kan exempelvis vara på en strand, på en båt eller i samband med ett evenemang. Ett annorlunda sätt att fira sitt bröllop är också att åka luftballong. Är ni exempelvis båda intresserade av golf eller skidåkning, så kan det vara en lysande idé att säga ja på greenen eller i skidbacken. Kommer ifrån vitt skilda geografiska och kulturella bakgrunder kan det vara spännande sätt att försöka förena dessa traditioner.

För att ett annorlunda bröllop, precis som ett vanligt bröllop, ska bli så lyckat och minnesvärt som möjligt krävs det planering. Först och främst ska ni göra upp en budget för bröllopet. Se alltid till att vara ute i god tid. När ni börjar planera ert annorlunda bröllop så är antalet gäster en central fråga. Detta styr sedan platsen för vigsel och den efterföljande bröllopsfesten. Om ni tänkt hålla ert bröllop på någon exotisk eller mindre tillgänglig plats så ska ni alltid fundera på hur bröllopsgästerna kan ta sig tid samt om det finns möjligheter till logi. Ska bröllopsfesten exempelvis gå av stapeln på någon ö i skärgården är det av yttersta vikt att bröllopsgästerna kan ta sig till platsen utan att de för den skull ska behöva chartra en båt eller en helikopter.

Det finns flera sätt att gå tillväga för att planera en annorlunda bröllopsfest. Traditionen pådyvlar tal, middag och musikunderhållning. Men detta är självklart inte något som är skrivet i sten. När man planerar en annorlunda bröllopsfest ska man naturligtvis utgår från sig själv och vad man finner spännande och intressant. Likväl ska man inte glömma bort att även gästerna ska ha en trevlig och minnesvärd kväll. Försök se på bröllopsgästerna som ett kollektiv och utvärdera vad de skulle uppskatta för typ av underhållning och liknande. Om man sätter samman en annorlunda bröllopsfest som endast tilltala en mindre del av bröllopsgästerna så riskerar man att kvällen inte blir så lyckad som man kunde hoppats.