Bröllopspresent tips

Bröllopspresent tips. Som inbjuden gäst på ett bröllop förutsätts det att du dyker upp med en present till de nygifta. Hur mycket din bröllopspresent minst ska kosta skiljer sig naturligtvis från fall till fall, men också hur väl du känner bruden respektive brudgummen. Är du osäker på vad och hur mycket du ska lägga på en bröllopspresent så är det alltid en god idé att förhöra sig med några andra gäster. Om du tillhör den närmsta kretsen så är det alltid bra om du försöker att matcha de personer som står bruden och brudgummen lika nära. Brudens far och mor bör exempelvis köpa bröllopspresenter för ungefär lika mycket som brudgummens far och mor.

Det är också vanligt att bruden och brudgummen kan sätta samman en lista på saker de önskar sig. Tidigare var det vanligt att man köpte husgeråd och andra praktiska saker som bröllopspresenter. Men denna typ av gåvor är inte lika aktuella i dagens moderna samhälle då de flesta par har bott tillsammans under en längre tid innan de gifter sig. Fortfarande förekommer det dock att bruden och brudgummen önskar sig glas, textilier och serviser. Vidare är delikatesskorgar med varierande innehåll ofta mycket uppskattade bröllopspresenter.

Ett mycket bra tips för dig som fundera på olika bröllopspresenter är att tänka på upplevelser. Flera av bröllopsgästerna kan exempelvis gå samman och ordna med den romantisk weekend till de nygifta. Det kan vara alltifrån en spa-helg med helpension på något lyxigt hotell, till en weekendresa med hotell till någon av Europas storstäder. Vidare kan upplevelser som chokladprovning och fallskärmshopp vara mycket uppskattade presenter. För att köpa en något annorlunda bröllopspresent så krävs det dock oftast att du känner bruden och brudgummen väl.

Det är också mycket viktigt att en bröllopspresent är ämnad för både bruden och brudgummen. Här gäller det således att fokusera på deras gemensamma intresse. Skulle det vara så att du endast känner den ena parten så kan du inte köpa något som du vet att han eller hon uppskattar. Satsa då hellre på en något mer neutral present. Ett mycket bra tips är att köpa en andel i en vingård, där man varje år får hem ett antal flaskor. Det är en bröllopspresent som räcker länge och med fördel kan avnjutas på bröllopsdagarna efter fem och tio år.

I vissa fall kan blotta mängden av bröllopspresenter bli alltför överdådig. Ett bra tips kan då vara att skänka en viss summa i brudparets namn till ett välgörande ändamål. Vidare är presentkort alltid en bra bröllopspresent. Om bröllopsparet bor i villa- eller radhus med tillhörande trädgård kan det vara en god idé att ge bort ett träd i bröllopspresent. Trädet, som planteras på tomten, växer upp och blir en symbol för de älskandes kärlek till varandra.