Present bröllop

Present bröllop.

Att hitta en bra bröllopspresent kan vara svårt. Då bröllop är tänkt att firas endast en gång i en persons liv vill givaren naturligtvis ge bort en present som betyder något speciellt. Brudparet kan underlätta för bröllopsgästerna genom att upprätta en presentlista. Denna kan skickas ut till gästerna och de butiker från vilka brudparet vill ha saker. Tidigare var det vanligt att man köpte husgeråd till brudparet.

Men i och med att tiderna förändras och par ofta lever i en samborelation innan de gifter sig är behovet av husgeråd inte lika stort. Vanligt är att bröllopspresent idag är upplevelseorienterad. Det kan vara en romantisk veckoslutsresa, en luftballongsfärd eller en spa-behandling. En present uppskattas i regel mer om den är personlig. Det kan vara en klippbok, en tomt på månen eller, varför inte, ett konstverk som du själv gjort. En bröllopspresent behöver nödvändigtvis inte vara speciellt dyr. Går flera personer samman, så ska man dock veta att varje enskild person ska lägga lika mycket på presenten.

Ett hushåll med två personer betalar följaktligen mer än en enskild person. Kom också ihåg att presenten ska kunna njutas av både bruden och brudgummen. Om du är osäker på hur mycket pengar du ska lägga på en bröllopspresent kan det vara bra att höra efter med de andra bröllopsgästerna. Skulle du drabbas av idétorka så finns det flera företag som arbetar med att ta fram olika typer av äventyr som kan passar de nygifta. Det är upp till brudparet när man vill öppna sina bröllopspresenter. Somliga gör det exempelvis. efter middagen. Andra bjuder in gästerna till presentöppning dagen efter.