Tips bröllop

Tips bröllop.

För att ett bröllop ska bli riktigt lyckat krävs ofta noggranna förberedelser. För att allt ska fungera kan det vara bra att sätta samman en checklista. Bestäm först och främst datum och tid för bröllopet och om vigseln ska vara borgerlig eller kyrklig. Sedan kan man göra upp en överskådlig budget. Att tidigt boka in en lokal för bröllopsceremonin är också bra. Därefter kan man bestämma antalet gäster, välja ut tärnor och marskalkar, utse en toastmaster samt ett värdpar. När detta är gjort kan man boka tid hos en fotograf och en duktig frisör.

Transport, till och från bröllopet, är också viktigt att fixa under ett tidigt stadium. Sedan ska man boka hotell för bröllopsnatten, boka bröllopsresa samt den underhållning som ska vara på bröllopsfesten. Förbered eventuella byten av identifikationshandlingar. Se också till att passen gäller inför den stundande bröllopsresan. Tänk också på att passet måste ha samma namn som resan är bokad i. Det är mycket lätt man glömmer just denna detaljen. Nu kan det vara dags att börja att titta på vigselringar och bestämma menyn.

Skicka ut inbjudningskorte så snart som möjligt, men senast sju veckor innan bröllopet. Skriv också önskelista på presenter så att bröllopsgästerna får chans att inhandla dessa. Dagarna innan bröllopet kan det vara bra att repetera hur dagen kommer att se ut. Se till att få till stånd en generalrepetition med vigselförrättaren/ prästen om ni ska ha kyrkobröllop. Ge även denne godkänd hindersprövning. Det kan vara trevligt att skriva egna löften. Anteckna vem som ger vad vid presentöppningen.

Det underlättar mycket då man ska skriva tackkort. Skriv också ned ett schema över de saker som ska göras dagen före bröllopet och på bröllopsdagen. Glöm inte heller bort att se till så att alla berörda får ett exemplar. Väl på bröllopsdagen ska man försöka att slappna av så mycket som det går. De som ska gifta sig har nu ordnat med så mycket att allt ska fixa sig. Om något skulle gå fel är ju detta heller inte hela världen. Det viktigaste är att brudparet är lyckliga och att alla gäster trivs. Att oroa sig för mycket över detaljer kan förta en del av stämningen.