Tips om förlovning

Tips om förlovning.

Det finns inget föreskrivet sätt om hur en förlovning ska ske. Vanligt är dock att någon friare till den andre. Detta kan ske på många olika sätt. Det klassiska frieriet går ut på att mannen oväntat faller på knä. Därefter friar han och plockar fram en ask innehållande en ring som han sedan trär på kvinnans finger. Ringen placeras på vänstra handens ringfinger.

Enligt folktro går det en åder direkt från vänsterhanden till hjärtat. Då en ring kan vara dyr är det inte ovanligt att paret bestämmer sig för att de vill förlova sig innan de utväxlat ringar. Ett tips kan då vara att skaffa ringa som matchar varandra. Detta i synnerhet om man avser att senare utväxla vigselringar. Om man inte vill utväxla ringar kan man istället välja någonting annat. Det kan vara armband, halsband, klockor eller något annat smycke.

När man ska fria kan det vara trevligt att välja ut en romantisk plats ditt man tar sin partner. Somliga väljer att förbereda ett litet tal till sin bättre hälft. Det är viktigt att man går försiktigt fram så att ens partner inte känner sig tvungen att svara ja på frieriet. Därför är det bäst att fria när man är på tu man hand. Många väljer att förlova sig när de är ute på en resa. Det går naturligtvis att gifta sig även om man inte är förlovade. Förlova sig går man i regel efter man har varit tillsammans ett längre tag. Även om en förlovning inte nödvändigtvis behöver leda till äktenskap är det en viktig symbolhandling.