Vigsel i Thailand

Vigsel i Thailand. Thailand har för svenskar blivit en mycket populär plats att genomföra en vigsel. Du kan genomgå en vigsel på den svenska ambassaden i Bangkok, där ambassadören eller dennes ställföreträdare kan förrätta vigseln. En vigsel i Bangkok kan förrättas mellan två svenska medborgare, men också mellan en svensk och en icke-svensk medborgare. Den enda parten måste dock vara bosatt i regionen Asien/Oceanien.

Om du planerar att genomföra en vigsel i Thailand så ska du se till att vara ute i god tid. När det gäller hindersprövning så kan du ladda ner en blankett från Skatteverkets hemsida. Kom ihåg att anmälan om namnändring måste göras före vigseln i Thailand. En sådan blankett kan du ladda ner från Riksskatteverkets hemsida. För att vigselakten i Thailand ska bli godkänd så krävs två vittnen. Skulle du ha egna vittnet så måste deras medverkan anmälas till ambassaden i Bangkok senast en dag innan vigseln. För att vittnena till vigseln i Thailand ska godkännas så krävs det att de förstår svenska.

Har du inte med dig egna vittnen till din vigsel i Thailand så kan personal vid ambassaden fungera som vittnen. Även här gäller det att vara ute i god tid. I samband med att du genomgår en vigsel i Thailand så måste båda parterna kunna uppvisa sina pass. När vigseln är förrättad så får det nygifta paret ett bevis på detta i form av ett protokollsunderlag. Detta protokollsunderlag kostar några hundslappar. Man slipper dock att betala denna avgift om en av parterna bor inom utlandsmyndighetens verksamhetsområde.

Det första steget i att planera en vigsel i Thailand tar man genom att titta på flygbiljetter. Du kan hitta flygresor till Thailand via sajter som BIG Travel, Flyg Thailand och Ticket. Innan du bokar din flygresa till Thailand ska du alltid se till att jämföra priset på flera avgångar mellan olika bolag. När du väl hittat ett flyg till Thailand är det hög tid att se sig om efter ett romantiskt hotell. Har du några speciella önskemål beträffande service och dylikt är det bra om du meddelar detta till ditt hotell så fort som möjligt.

Har du tänkt anställa någon fotograf i Thailand som ska medverka och ta bilder vid vigseln så är det också en god idé om du bokar in denne i god tid. Vidare ska du också fundera på hur du vill att din bröllopsmåltid ska vara. Om du och din partner åker ensamma till Thailand kanske ni endast bokar in ett på någon trevlig restaurang. Skull du åka till Thailand med ett större sällskap kan det dock krävas lite planering kring bröllopsmåltiden. Det är alltid bra att försöka ordna så mycket med det administrativa kring vigseln innan man åker till Thailand. På så vis kan man ta det lugnt och njut väl på plats.